Please wait...

Mezoterapija


Mezoterapija je metoda kojom se vitamini, minerali, antioksidansi i ostale aktivne supstance ubrizgavaju direktno u treći sloj kože u kome se nalaze sitni krvni sudovi, mezoderm. Mezoterapijom se dobija intenzivnija hidratacija i ishrana same kože, a proces starenja se značajno usporava. Ona predstavlja mehanički i hemijski vid stimulacije kože.

Mehanički vid je zato što se aparatom zvanim DERMAPEN, koji ima glavu sa rotirajućim iglicama, prave mehaničke mikropovrede, kroz koje kasnije penetriraju hemijski elementi naneti prethodno u vidu koktela za mezoterapiju.

Kod nas se koriste kokteli ampule FUSION i MEDIDERMA: hijaluronske kiseline, retinola, silorge, mezomatriksa, vitamin ACE, B kompleksa, Face FXN i ampule Faktor G Rejuvenation (faktori rasta). Dermatolog određuje kombinaciju koktela u zavisnosti od potreba kože.

Indikacije: ožiljci od akni, hiperpigmentacije, zatezanje odnosno revitalizacija kože, strije.

Postupak se izvodi tako što se na opranoj koži regije koja se tretira nanosi EMLA krem (lokalni anestetik) i drži se 15 do 20 min, nakon toga se anestetik uklanja i nanosi deo koktela na određeni deo lica, vrata, dekoltea, tela. Nakon toga, Dermapenom se na određenoj brzini i dubini, koja se prilagođava problemu kože i njenom kvalitetu, prelazi rotacionom glavicom u uzdužnim i poprečnim pravcima pod pravim uglom. To se radi dok područja ne postanu crvena i osetljiva. Celo vreme se dodaje po malo koktela u radu direktno na površinu regije i proces se ponavlja. Zatim se stavlja gel maska koja se drži 10 minuta, ne ispira se i utrlja se višak i stavi se SPF krema. Pacijentu se skrene pažnja da se ne umiva te noći i ne nanosi nikakvu šminku i bez nekih fizičkih aktivnosti i izlaganja suncu par dana.

Perutanje kože počinje od drugog do petog dana. Bitna je krema za reepitelizaciju kože (Uriage Bariderm cica krem) u tom periodu i SPF krema. Nakon tog perioda dobija se znatno oporavljena koža, čiji efekat postaje sve bolji.

Radi se serija od 6 tretmana na dve ili tri nedelje, pauza izmedju jednog tretmana. Time se postiže kumulativni efekat. Nakon toga, može održavanje na mesečnom nivou, a serija se može ponoviti jednom godišnje.Dermatološki centar Dr Borozan

U dermatološkom centru dr Borozan zastupljena je primena dermatologije i savremene kozmetologije, čime se postižu vrhunski rezultati u tretiranju normalne i lečenju obolele kože.Copyright © 2022 Dr Borozan