Please wait...

Neostrata hemijski piling


Neostrata Skin Rejuvenation System piling čine četiri različite koncetracije voćnih glikolnih kiselina: 20%, 35%, 50% i 70%. Koncentracija koja se koristi zavisi od rezultata koji se žele postići i trenutnog stanja kože. Počinje se sa najmanjim procentom, pa se postepeno povećavaju ako za to postoje indikacije, kao što su nodulocistične akne, hiperpigmentacije i cikatriksi (ožiljci). Za stanja dermatitisa, rozaceje i seboreje, uvek se radi sa nižim procentom.

Hemijske kiseline su moćno oružje za lečenje navedenih stanja, kao i za anti-age procedure. Njihovim nanošenjem one lako ulaze u derm kože i izazivaju zapaljenske procese, koji podstiču mlade fibroblaste na rast i zamenjuju stare. Na taj način se vrši stimulacija kolagena i elastina i eksfolijacija epiderma, površinskog sloja, pa dobijamo zdraviju kožu. Proces lečenja kao i anti-age, sprovodi se u šest vezanih tretmana, jednom nedeljno, nakon toga se šest meseci jednom mesečno radi tretman u cilju terapijskog održavanja. Posle tog perioda se najčešće dolazi po potrebi. Oko 70 do 80% koža u seriji bude poboljšana već nakon mesec i po dana, nekada nas rezultati iznenade čak i do 100% kod obolelih koža.

Sa ovim pilinzima možemo tretirati sve regije na telu, zavisno gde postoji problem. Na licu su najčešći problemi akni, rozaceje, seboreje, folikulitisa, kao i nekih atipičnih dermatitisa. Na leđima su problemi vezani sa aknama, folikulitisima i pigmentacijama na regiji prepona i sedalnog dela mogu ići do velikih ozbiljnih hidraadenitis formi. Na rukama i nogama su problem uraslih dlaka i stalnog diranja, pa nastaju folikulitisi i hiperpigmentacije.

Kod anti-age procedura nakon vezanih tretmana koža zablista, zategne se, redukuju se sitne bore i nepravilnosti, kao i razne pigmentacije. U zavisnosti od stanja koje želimo da postignemo, moguće je kombinovati druge kiseline i pilinge.

Proces izvođenja Neostrata pilinga

Kiseline se u određenom procentu nanesu na tretiranu regiju, na prethodno opranoj i osušenoj koži. One treba da odstoje od 2 do 10 minuta, zavisno od tipa kože. Nakon toga se neutrališu rastvorom za neutralizaciju. Pristupa se procesu komedoekspresije ukoliko se rade forme akni, bilo zapaljenskih ili ne, čisti se jako pažljivo, bez potiskivanja procesa unutra. Zatim se stavlja maska zavisno od toga šta želimo da postignemo – umirenje kože, hranjenje ili hidrataciju.

Nakon pilinga koji se izvodi na oboleloj koži, radi se komedoekspresija (čišćenje) i stavlja se završna maska da umiri kožu, najčešće od gline i probiotika. Za zatezanje kože i vraćanje blistavosti, koriste se hemijski pilinzi i nadogradnja drugih tretmana ako nam treba hidratacija, izbeljivanje, ishranjivanje, detoksikacija i drugo.Dermatološki centar Dr Borozan

U dermatološkom centru dr Borozan zastupljena je primena dermatologije i savremene kozmetologije, čime se postižu vrhunski rezultati u tretiranju normalne i lečenju obolele kože.Copyright © 2022 Dr Borozan