Tretmani

Neostrata hemijski piling

Neostrata Skin Rejuvenation System piling čine četiri različite koncetracije voćnih glikolnih kiselina: 20%, 35%, 50% i 70%. Koncentracija koja se koristi zavisi od rezultata koji se žele postići i trenutnog stanja kože. Počinje se sa najmanjim procentom, pa se postepeno povećavaju ako za to postoje indikacije, kao što su nodulocistične akne, hiperpigmentacije i cikatriksi (ožiljci). Za stanja dermatitisa, rozaceje i seboreje, uvek se radi sa nižim procentom.

Neostrata-piling

Hemijske kiseline su moćno oružje za lečenje navedenih stanja, kao i za anti-age procedure. Njihovim nanošenjem one lako ulaze u derm kože i izazivaju zapaljenske procese, koji podstiču mlade fibroblaste na rast i zamenjuju stare. Na taj način se vrši stimulacija kolagena i elastina i eksfolijacija epiderma, površinskog sloja, pa dobijamo zdraviju kožu. Proces lečenja kao i anti-age, sprovodi se u šest vezanih tretmana, jednom nedeljno, nakon toga se šest meseci jednom mesečno radi tretman u cilju terapijskog održavanja. Posle tog perioda se najčešče dolazi po potrebi. Oko 70 do 80% koža u seriji bude poboljšana već nakon mesec i po dana, nekada nas rezultati iznenade čak i do 100% kod obolelih koža.

Sa ovim pilinzima možemo tretirati sve regije na telu, zavisno gde postoji problem. Na licu su najčešći problemi akni, rozaceje, seboreje, folikulitisa, kao i nekih atipičnih dermatitisa. Na leđima su problemi vezani sa aknama, folikulitisima i pigmentacijama na regiji prepona i sedalnog dela mogu ići do velikih ozbiljnih hidraadenitis formi. Na rukama i nogama su problem uraslih dlaka I stalnog diranja, pa nastaju folikulitisi i hiperpigmentacije.

Kod anti-age procedura nakon vezanih tretmana koža zablista, zategne se, redukuju se sitne bore i nepravilnosti, kao i razne pigmentacije. U zavisnosti od stanja koje želimo da postignemo, moguće je kombinovati druge kiseline i pilinge.

Proces izvođenja Neostrata pilinga

Kiseline se u određenom procentu nanesu na tretiranu regiju, na prethodno opranoj i osušenoj koži. One treba da odstoje od 2 do 10 minuta, zavisno od tipa kože. Nakon toga se neutrališu rastvorom za neutralizaciju. Pristupa se procesu komedoekspresije ukoliko se rade forme akni, bilo zapaljenskih ili ne, čisti se jako pažljivo, bez potiskivanja procesa unutra. Zatim se stavlja maska zavisno od toga šta želimo da postignemo – umirenje kože, hranjenje ili hidrataciju.

Nakon pilinga koji se izvodi na oboleloj koži, radi se komedoekspresija (čišćenje) i stavlja se završna maska da umiri kožu, najčešće od gline i probiotika. Za zatezanje kože i vraćanje blistavosti, koriste se hemijski pilinzi i nadogradnja drugih tretmana ako nam treba hidratacija, izbeljivanje, ishranjivanje, detoksikacija i drugo.


Sesderma by Mediderma piling

Azelaični piling

Mediderma-piling

Spada u grupu površinskih (superficijalnih) pilinga. Reguliše lučenje sebuma, normalizuje keratinizaciju i reguliše pigmentaciju.

Indikacije: masna i aknozna koža, koža sklona crvenilu (rozacea), fotostarenje.

Na opranoj i osušenoj koži nanose se gazom dva sloja kiseline. Sačeka se da se osuši i nanosi odgovarajući krem gel za posle tretmana u jednom sloju. Procedura se završava nanošenjem sloja retinol gela 1%. Ispira se nakon 8 do 10 sati. Piling se može raditi na dve ili tri nedelje u seriji od 6 tretmana, nakon čega se radi održavanje kože na mesečnom nivou.

TCA Piling

Uklanja nepravilnosti i oštećenja na koži. Prouzrokuje koagulaciju proteina kože, uklanjajući epidermalni sloj kože i zamenjuje ga novim epidermisom i vezivnim tkivom. Postoje tri procenta ove kiseline za upotrebu: 25%, 35% i 50% cross u zavisnosi od problema.

Indikacije: duboki ožiljci od akni, duboke bore, fotostarenje, melazma, ksantelazma i siringiomi.

Nanosi se na opranoj i osušenoj koži gazom, ravnomerno i brzo. Vreme delovanja zavisi od vremena koje je potrebno da se koža osuši. Nakon toga, isprati vodom, naneti krem posle pilinga. Ovo je najjači piling, srednje duboki, a oporavak mora biti kod kuće 7 do 10 dana sa maskama za hidrataciju. Obavezan SPF krem nakon izlaska iz kuće. Piling se može raditi jednom u 3 meseca i radi se isključivo u hladnim zimskim danima.

Ferulinski piling

Spada u grupu površnih (superficijalnih pilinga). Ova kiselina neutrališe dejstvo slobodnih radikala iz spoljne sredine, koji ozbiljno uništavaju kožu, štiti kožu od UV zračenja, štiti ćelijsku DNA, kontroliše aktivnost tirozinaze kod melanocita i sprečava pojavu istih. Sprečava i pojavu malignih lezija.

Indikacije: fotostarenje, melazma i sunčane pege.

Nanosi se na opranoj i suvoj koži, umasira se dok se ne reabsorbuje kompletno do pojave frostinga (bele maske). Posle se nanose slojevi krema i ostavi se da deluje 8 do 10 sati, nakon toga isprati. Nakon ovog pilinga počinje eksfoliacija (ljuštenje) od drugog do petog dana, srednjeg inteziteta. Hidriranje kože je obavezno i SPF krema na suncu. Piling se može raditi jednom mesečno.

Retises Yellow peel

Sprečava pojavu novih bora, redukuje dubinu postojećih, pospešava regeneraciju kože, smanjuje upalne procese, pigmentacije i može se koristiti sa drugim pilinzima u kombinaciji.

Indikacije: redukcija upalnih procesa, starenje kože, hiperpigmentacije, ožiljci i strije.

Nanosi se na opranoj i suvoj koži istretiranoj drugim hemijskim pilingom, a nakon toga se stavlja ampula vit. C i preko nje se nanose slojevi retinol 4% eksfolirajuće kreme. Sačekati da se osuši, isprati posle 8 do 10 sati. Moze se raditi na tri nedelje.


Ericson tretmani

Hydraclinic tretman

Indikacija: dehidrirana koža, osetljiva i istretirana koža. Naročito je koristan kod rozaceje, seboreje, dermatitisa, jer sadrži tri vrste hijaluronskog molekula koji duboko prodire u kožu i biva inkapsuliran od najvećeg molekula. Koža postaje hidrirana, sjajna i čista, daje koži vlažnost, što je vrlo važno. Tretman se može raditi u seriji od 6 vezanih jednom nedeljno da bi se postigao kumulativni efekat regeneracije i hidratacije.

Sadrži tri vrste ampula koje se nanose jedna za drugom dok lice ne upije, zatim se nanese podmaska sa završnom alginatnom maskom, koja se drži 20 minuta. Koža je hidrirana i zategnuta.

Ericson Vitamin Energy tretman

Energetski tretman sa visokom koncentracijom stabilizovanog vitamina C (čak 20%), redukuje sve efekte oksidativnog stresa, pročišćava i izbeljuje ten. Smanjuje sitne bore i zateže kožu. Veoma je koristan u prevenciji protiv starenja kože i sa kojom treba početi već od 25 godina starosti. Obogaćen je moćnim energetskim koktelima i maksimalnom količinom esencijalnih vitamina. Energetski tretman je maksimalna nadoknada energije i uklanjanje znakova stresa.

Ciljna grupa su pacijenti sa hiperpigmentacijama, umornom, nejednakom, sivom bojom lica bez sjaja (pušačka i stresna koža).

Izvodi se na opranoj i očišćenoj koži. Stavljaju se 4 vrste ampula, utrljavaju se jedna za drugom, detox (sa kiseonikom), hidra jet ampula za hidriranje, age resist serum (anti-age) i clear radiance ampula za prosvetljivanje. Nakon toga se stavlja podmaska energy deep density za duboko hranjenje kože i na kraju biocelulozna force maska za dubinsku regeneraciju i sjaj. Uklanja se nakon 20 minuta.

Ericson Skinjection (botoks) tretman

– “NO AGE VXN” antioksidansi koji usporavaju stvaranje bora;
– “BTX” sinaptički agensi koji relaksiraju kontrakcije dovodeći do omekšavanja bora;
– Hijaluronska kiselina visoke molekularne težine za punjenje bora.

Ova tri sastojka omogućavaju zamenu medicinsko kozmetičkim injekcijama botoksa i filera.

Tretman je namenjen damama preko 45-te godine za redukovanje dubokih bora.

Izvodi se na opranoj i osušenoj koži lica. Nanosi se 2 ml seruma, umasira se, a nakon toga stavlja se podmaska sa antioksidansima, pa alginantna maska (dvofazna) za duboku redefiniciju kože. Uklanja se posle 20 min.


Mezoterapija

Mezoterapija je metoda kojom se vitamini, minerali, antioksidansi i ostale aktivne supstance ubrizgavaju direktno u treći sloj kože u kome se nalaze sitni krvni sudovi, mezoderm. Mezoterapijom se dobija intenzivnija hidratacija i ishrana same kože, a proces starenja se značajno usporava. Ona predstavlja mehanički i hemijski vid stimulacije kože.

Mehanički vid je zato što se aparatom zvanim DERMAPEN, koji ima glavu sa rotirajućim iglicama, prave mehaničke mikropovrede, kroz koje kasnije penetriraju hemijski elementi naneti prethodno u vidu koktela za mezoterapiju.

Kod nas se koriste kokteli ampule FUSION i MEDIDERMA: hijaluronske kiseline, retinola, silorge, mezomatriksa, vitamin ACE, B kompleksa, Face FXN i ampule Faktor G Rejuvenation (faktori rasta). Dermatolog određuje kombinaciju koktela u zavisnosti od potreba kože.

Indikacije: ožiljci od akni, hiperpigmentacije, zatezanje odnosno revitalizacija kože, strije.

Mediderma

Postupak se izvodi tako što se na opranoj koži regije koja se tretira nanosi EMLA krem (lokalni anestetik) i drži se 15 do 20 min, nakon toga se anestetik uklanja i nanosi deo koktela na određeni deo lica, vrata, dekoltea, tela. Nakon toga, Dermapenom se na određenoj brzini i dubini, koja se prilagođava problemu kože i njenom kvalitetu, prelazi rotacionom glavicom u uzdužnim i poprečnim pravcima pod pravim uglom. To se radi dok područja ne postanu crvena i osetljiva. Celo vreme se dodaje po malo koktela u radu direktno na površinu regije i proces se ponavlja. Zatim se stavlja gel maska koja se drži 10 minuta, ne ispira se i utrlja se višak i stavi se SPF krema. Pacijentu se skrene pažnja da se ne umiva te noći i ne nanosi nikakvu šminku i bez nekih fizičkih aktivnosti i izlaganja suncu par dana.

Perutanje kože počinje od drugog do petog dana. Bitna je krema za reepitelizaciju kože (Uriage Bariderm cica krem) u tom periodu i SPF krema. Nakon tog perioda dobija se znatno oporavljena koža, čiji efekat postaje sve bolji.

Radi se serija od 6 tretmana na dve ili tri nedelje, pauza izmedju jednog tretmana. Time se postiže kumulativni efekat. Nakon toga, može održavanje na mesečnom nivou, a serija se može ponoviti jednom godišnje.


Terapija radio talasima

Hyfrecator 2000 CONMED je aparat kojim se izvode procedure na koži radi uklanjanja raznih promena, kao što su: skintags, aktinične keratoze, adenoma sebaceum, milije, ciste, angiokeratomi, angiomi, seboroicne keratoze, sebacealne papule, teleangiektazije, hiperplazija lojnih žlezda, kožni papilomi, moluske i veruke vulgaris, filiformne i veruke plane i drugo.

Aparat služi za skidanje beningnih i malignih promena na koži, a ima i vrlo široku primenu u drugim granama medicine. Vrlo precizna destrukcija svih vrsta kožnih promena (površninskih i dubinskih). Aparat koji ima kontrolisano električno pražnjenje visoke frekvencije i visoke voltaže, selektivno uništava tkivo prolaskom električne struje.

Postupak izvođenja je vrlo jednostavan, aplikuje se EMLA (krem anestetik), posle 15 minuta se uklanja promena sa određenih regija. Vrlo kratko i brzo na manjoj voltaži se uklanjaju, tako da je mogućnost formiranja ožiljaka isključena. Nakon zahvata koža se zacrveni i stvore se krastice, koje se zadržavaju 2 do 4 dana. Savetuje se pranje regije i mazanje sa Didermal kremom. Izbegavanje sunca tih dana. Posle 3 nedelje se može uraditi kontrola. Rezultati su više nego dobri i prilikom izvođenja pacijent može da oseti peckanje, ponekad malo neprijatnije, zavisi od praga boli, sve je individualno.

Hijaluronski fileri

Sastav ovih filera je 100% bioloski jer je derm kože sastavljen od kolagenskih i elastinskih vlakana uronjenih u matriks hijalurona. Znači to je ono šta koži i hvali sa godinama,jer se razlaze i gubi pa ga je poželjno ubrizgavati sa vremena na vreme, bilo kao za konstrukciju delova lica (modeliranje) ili za minilift lica. Kod nas se koristi REVANESSE filer, tzv. “pametni filer”, koji se posle ubrizgavanja sam rasporedjuje, pronalazi put kroz derm.

Postoji Revanesse Contur za konturisanje lica i Revanesse Ultra za bore i modeliranje usana. Nakon prvog injektovanja do godinu dana se može raditi dopuna.